11 CitronPutsa
vid behov bort eventuella hinnor från lammracksen.Riv vitlöken och blanda med samtliga lammkryddor på en skärbräda. Klappa in kryddblandningen ordentligt i köttet.Grilla paprikan över direkt värme (direkt ovanför glöden). Paprikan skall grillas helt svart runt om, placera den sedan i en plastpåse i ca 5 minuter för att underlätta borttagandet av den svarta delen. Skär ur kärnhus och skaft. Hacka upp paprikan i mindre delar.Skiva fänkålen och bryt sparrisen (enl. filmen). Sparrisen kan med fördel sättas upp på två grillspett för att underlätta grillandet.Häll av de vita bönorna. Blanda dem med olivoljan, riven vitlök, hackad bredbladig persilja, skivad röd chili, grillade paprikan, salt och peppar. Detta är det som kommer ge smak till den matiga salladen.Lägg in Fänkålen på indirekt värme i grillen.Grilla lammet direkt ovanför glöden till det får vacker färg. Flytta sedan över det till indirekt. Passa samtidigt på att lägga in sparrisen och en halverad citron nära glöden.Låt racksen ligga kvar inne i grillen tills de nått minst 50 graders kärntemperatur. 50-55 grader - lätt rött 55-60 grader - rosa 60-75 grader - förstörtSmula mer fetaosten i yoghurten och smaksätt med salt, peppar och ev. lite färsk hacka rosmarin.Blanda samtliga delar av salladen och placera de trancherade lammracksen ovanpå. Servera och njut!
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande salladmed massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Vänd försiktigt runt de grillade grönsakerna medsalladsbladen. Smaka av med salt. små salladsblad. 1. Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Känn efter med en sticka så de är färdiga. Salladen går utmärkt att äta som ensamrätt, men funkar också som tillbehör till exempelvis lamm eller kyckling
Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Mellandottern har fått dille på salladmed halloumi i. Det är det ju med, väldigt gott. Så nu kör vi på sallader i olika varianter, ibland som ensamrätt och ibland som sallad till maten
Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.