Kvällens middag blev helstekt kyckling, väldigt enkelt och gott men det tar ett tag i ugnen. Krydda ev med lite av kryddorna du använt i marinaden men såsen brukar få bra smak utan kryddor
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med lök och vitlök i fettet från baconet. Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tills såsen kokat ihop något
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Låt kålen sjuda på svag värme så att grädden kokar in och blir krämig
Till detta serverade jag pepparsås, allt enligt sonens önskemål. Helstekt ytterfilé. Sonen gillar potatisgratäng med mycket ost som blir riktigt krämig så idag gick jag ”all in” med både mozarella och riven ost
Lite nostalgitripp med andra ord. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Smaka av med örtkryddorna samt salt och peppar. Gör såsen under tiden köttet är i ugnen. 1 fläskfilésalt och pepparBaconris1 pkt bacon3 dl ris + vatten1 inlagd grillad paprika10 småtomater1 dl rostad lökÖrtsås2 msk hackad gul lök2 ½ dl creme fraiche½ dl matl
späd ut med lite grädde. Kalvfilén. Servera med lite smörstekta kantareller runt om. Smält 2 paket dessertost med pepparotsmak i stekpanna och när grönsakerna är färdiga, vänd runt dem i detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.