Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Så - sistablogginläggeti MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middagi form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad imikron) och en pepparsås
Servera fläskfilénisin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Så här gör du Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar
Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Potatis. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatisi ett durkslag och lägg i en ugnsform
Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildastillservering
Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseni ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ inmitti ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatissamtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.