Skala och skiva potatisen tunt i matberedaren eller med en mandolin. Ta ut formen med fläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuter innan det skivas
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.