Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxenmed blandningen. Lägg laxenmed skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.