Helstekt oxfilé med örtagårdssås och balsampotatis
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/2 kilo oxfilé
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 2-3 msk smör
  •  
  • Örtagårdssås
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • torkad
  • 1 tsk rosmarin
  • torkad
  • 1 tsk dragon
  • torkad
  • 1 tsk salvia
  • torkad
  • 1 tsk basilika
  • torkad
  • 1 tsk körvel
  • torkad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk balsamvinäger
  •  
  • Balsampotatis
  • 3 kilo fast potatis
  • 600 g rödlök
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk timjan
  • 1 + 1 dl balsamvinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.