Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rostbiffenhelstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Serverade sedan den skivade rostbiffenmed den varma salladen och färska fikon
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Stek rostbiffen på alla dess sidor så den får en fin stekyta. Salta och peppra köttet noga och mycket, var inte rädd för att gnida in kryddorna med händerna
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.