Efter lite googlande hittade jag ett recept på matlagning. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Receptet på Tzatziki hittar ni här. Köttet ska stekas i het panna då det är rumsvarmt och torrt, så slipper ni den gråa trista hinna som annars bildas på köttet då det steks (det kokar istället)
Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas. Sätt in oxfilén i ugnen på 64 grader i 3 timmar. Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Dela lökarna på mitten. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen
1Ryggbiff800 g ryggbiff salt svartpeppar 300 g kantareller, smörstekas med salt och peppar 1 förp rucolasallad 1 dl pumpakärnor, rostade och salta 100 g parmesanost. 1Potatis1 kg potatis (små) 200 g cheddarost 1 msk jalapeño, på burk
Blanda ihop alla ingredienser i en påse eller en bunke. Ryggbiff. Bryn ryggbiffen i en varm stekpanna. ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 1ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). Sätt ugnen på 80 grader. Detta tar ca 1 h och 15 min, beroende på den ugn man har och vilken temperatur man vill ha på köttet. Sätt ugnen på 200 grader. Tillsätt marinaden och häll på ytterligare 1,5 dl portvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.