Hemgjord surkål
Kostekonom.se
Kostekonom.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g Ekologisk kål
  • 10 g Jodfritt salt
  • 1 tsk Mortlad kummin
  • 10 st Mortlade enbär
  • 10 gram salt och toppa upp så att det täcker. Men lämna någon centimeter luft upp till kanten för att förhindra att det svämmar över när grönsakerna börjar fermentera.
  • 1-2 veckor En upp och nedvänd papperskasse som sätts över fungerar också bra. De första dagarna kan det vara bra att öppna burkarna någon gång per dag för att lätta på trycket, samtidigt håller du koll på fermenteringsprocessen.
  • 2 dagar När det inte längre pyser vid öppningen har syrningsprocessen lugnat sig och burken behöver inte längre öppnas. Men låt gärna stå ytterligare minst en vecka, så att mer smaker hinner utvecklas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.