Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Mäktig och chokladig med kola inuti som en extra touch. En paj medextraallt helt enkelt. Alltså jag måste ju bara dela med mig av det här receptet på en supergod paj som vi åt som efterrätt på julafton
Smaka av med salt och peppar. Julen är officiellt över, alla dagar som heter något med jul är förbi. Tillsätt tills sist det smälta smöret och blanda samman allt
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Precis lagom med sälta i smaken, och kryddorna tar inte överhanden utan bara anas i bakgrunden. Färdiga resultatet, en stycken rullsylta med en rejäl klicka stark senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.