Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Rör ihop allt med salt och peppar. Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris
Serveras med stekt bacon och lingonsylt. Tre i taget blir lagom i en stor stekpanna. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.