Hemmagjord glasstårta med marängbottnar
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marängbottnar
  • 14 äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 tsk potatismjöl
  • 1 Glassmet
  • 15 dl vispgrädde
  • 14 äggulor
  • 11 ½ dl strösocker
  • 1 Garnering/smaksättning
  • 1 Frysta bär, daim, kakao+strösocker eller annat gott
  • 1 Marängbottnar 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk potatismjöl Glassmet 5 dl vispgrädde 4 äggulor 1 ½ dl strösocker Garnering/smaksättning Frysta bär, daim, kakao+strösocker eller annat gottSätt ugnen på 125º Vispa äggvitorna styvt. Häll i sockret och vispa i 5 min. Vänd ned vaniljsocker och potatismjöl med en slickepott. Bred ut till valfri form, t ex två runda, två rektanglar eller ovaler. (TIPS! Vill du göra stor tårta gör du en stor botten och sedan nästa dag gör du en till botten) Grädda mitt i ugnen 1 ½ timme, stäng av ugnen men öppna inte luckan och låt bottnarna kallna minst 1 timme men gärna över natten. Dags att vispa glassmet: Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och socker. Vänd försiktigt ihop blandningarna. Smaksätt ev med t ex hackad daim, frysta halvmixade bär eller rör ihop kakao+socker med lite vispgrädde innan du börjar vispa så får du chokladglass. Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Bred ut lite mindre än hälften av glassmeten. Lägg på nästa botten. Bred ut resten av smeten och strö över t ex hackad daim eller frysta bär. Täck alltsammans med plastfilm och frys ned över natten TIPS 2 På bilden har jag format marängsmeten till en 8 när min dotter fyllde just åtta år men man kan även forma smeten till pumpa eller spöke på Halloween, katt, nalle eller annan rolig form som barnet tycker om, julgran till julgransplundringen osv. Då gör jag en sats marängsmet men gör inte två bottnar utan breder glassmeten ovanpå en enda botten och fryser in. Endast fantasin sätter gränser :) TIPS 3 Gör tårtan som vanlig tårta, inte glasstårta :)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.