1 ev.
färsk chili (för extra hetta)1. Hetta upp en kastrull och fräs den hackade löken tillsammans med matoljan på medelhög värme, tills den är mjuk och härlig. Lägg i tomatpuré och vitlök och fräs ett par minuter till. Lägg därefter i resterande ingredienser.2. Koka ketchupen under lock i 30 minuter tills tomaterna är mjuka. Lägg därefterallt i en mixer och mixa slät.Obs! Var försiktig så att du inte bränner dig eller tapetserar hela köket rött.3. Sila ketchupen och lägg tillbaka i kastrullen. Koka utan lock tills den börjar bli tjock och justera smaken med mer socker, vinäger salt och peppar.4. Lägg ketchupen i en ordentligt rengjord burk och förvara i kylen.
Häromdagen gjorde jag en himla god tomatketchup efter inspiration från ett Jamie Oliver recept. Jag har sedan tidigare ett annat ketchup recept på bloggen med lite färre ingredienser, supergod den också, Finns HÄR
Förra året gjorde jag för första gången egen ketchup och i år ville jag göra det igen. Det finns ju inget som säger att man måste odla sina egna tomater för att göra ketchup själv, det går ju lika bra att köpa tomater av god kvalitet och göra ändå
Istället för färdigköpt ketchup - gör din egen tomatsås med lite sting. I minnet hade jag hamburgare med salvia som Ernst gjorde i TV-rutan i somras och blev så himla sugen
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.