Alltså…nailed it. Har vid flera tillfällen funderat på att göra egen mandelmassa, oftast i samband med att jag får för mig att baka semlor eller liknande
Det blir allt mer populärt att äta ekologiskt och livsmedel utan tillsatser. Sylt är något som har fått en liten negativ klang, i alla fall de burkar som vi hittar på hyllorna i butikerna
Det råder glasstider nu. Även för Mrs/miss/mr beach på 2000- talet nånting. Jag kom då att tänka på en artikel jag läste om GB- glass och hur jävla mycket skit de har i sina så kallade glassar
Hemmagjord glass är en sak som kan bli en riktigt besvikelse eller en riktig succé. Generellt, om en gör ”vanlig” glass är användandet av glykossirap tillsammans med en vettig glassmaskin lösningen till att inte få isig glass
Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.