Ugnsgratinerad kycklingfilé i en stark och smakrik sås baserad på ajvar. 1 kg kycklingfilé3 dl grädde2 dl crème fraiche 1-2 dl ajvar1 msk flytande honung200 g riven ost SaltSvartpeppar Smör till stekningGör så här. kycklingfilé, 20 J. 1 kg kycklingfilé
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem nästan klara i smör. Het kyckling i jordnötssås 4-5 port. 1 kg kycklingfilé. Het kyckling i jordnötssås 4-5 port. 1 kg kycklingfilé
Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Jag hjälper sedan en vecka tillbaka till på ett flyktingboende i närheten av Glommen. Jag är så glad över att ha träffat dessa kvinnor och önskar att alla fick samma möjlighet
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Om kycklingfiléerna är stora kan man dela dom. 500 gram kycklingfilé. 500 gram kycklingfilé. Perfekt rätt som man kan förbereda om man ska äta tillsammans med vänner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.