Het lime- och räksoppa, 4 port.
Glutenfritt liv
Glutenfritt liv
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 9 dl vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 citrongrässtjälk, skuren i fyra bitar och lätt "krossad" med knivskaftet, för att lösgöra smak
  • 1 stor röd chili, urkärnad och skuren i cirka fyra bitar
  • 4 kaffirlimeblad, eller 1 tsk smulad, om det är det du har
  • 1 tsk sambal oelek
  • cirka 20 stora, råa jätteräkor (vet att man inte ska använda sådana, byt ev ut mot pilgrimsmusslor, tärnad fast fisk eller kräftstjärtar. Råa ska de vara i så fall...)
  • 1 stor tomat, skuren i klyftor (1 till tomat som skärs i bitar och läggs i precis innan servering)
  • 4 chaminjoner, skivade (3 champinjoner till som läggs i precis innan servering)
  • 10 cm purjolök, strimlad i långa strimlor
  • 2 1/2 msk limejuice
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk kokossocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.