Den här matiga och goda linssoppa får sin hetta från chiliflakes. Jag tycker att det kan vara lite svårt att dosera flakesen och att maten därför ibland kan bli lite väl chilihet för min smak
I somras efterlyste vi recept med röda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. 1 gul lök paprika/chili-pulver 3 dl röda linser 1,2 liter vatten 2 buljongtärningar (grönsaks) 1 burk krossade tomater 3 potatisar (2 enligt originalreceptet) 2 morötter (1 enligt originalreceptet) peppar persilja creme fraiche Hacka löken och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen. 3 dl röda linser
5 st röd paprika. Skölj linserna lätt i kallt vatten. Skala och tärna potatisen. Finhacka schalottenlöken. Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja
Servera soppan med bröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser
Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat. Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.