Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa. Vad kan man inte toppa med en italienskmaräng undrar jag
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Tårtan går att förbereda kvällen innan den ska serveras, men då brukar jag vänta med att garnera med apelsinskal och blommor till precis före servering, eller i alla fall några timmar innan ifall tårtan ska tas med någonstans
Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad. Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad
Ta en bunke av rostfrittstål och vispa äggvitan med citronsaften till ett hårt skum. Där var italienskamaränger en del av rätten och jag lovade att det receptet skulle komma upp här på bloggen en annan dag
När jag gör tårtor så brukar jag oftast spackla mina tårtor med fransk maräng smörkräm (recept här). Nu är det dax för Ramadan men jag har inte slutat med bakningen för det
På min tårta kanderade jag citronskivor från två stycken citroner, det blir väldigt fint tycker jag. Rör samman mascarponeost med vanlij och rör mjuk, vänd/blanda sen försiktigt medmarängen
Bränn av marängenmed en brännare. Vispa under tiden äggvitor på medelhög hastighet. Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.