Hurra för det. Då åkte köttfärsen i soporna (den luktade märkligt) och jag fick dessutom överge matlagandet för att panikköra tillbaka till jobbet på grund av datorstrul
Det har varit förskräckligt på den fronten de senaste veckorna. En härlig dag igår - vår nationaldag. T o m mamma har undrat vad sjutton jag håller på med som inte bloggar
Jag funderar på att göra en variant av den här nationaldagsbakelsen. Den går ännu fortare om man köper färdig smördeg på rulle, tar ut rundlar och gräddar dem i ugnen några minuter, och sedan lägger på likörkrämen, grädden och jordgubbarna
Stick ner tyllen och pressa in blåbärsfyllning på ett par ställen i varje cronut. Bakelsen skapades av Jan G W Norén och introducerades påSverigesNationaldag 1984, så det är 30-årsjubileum i år
Pizzadeg på Dinkel (GI). Idag blir Kardemumma Gumman 1 år. Det går ju som bekant väldigt fort då man har roligt, jag är glad för alla trogna läsare jag har som kommenterar flitigt här, mer sånt
spritsa ut marängen till två bottnar på bakplåtspapper. Vilken underbar nationaldag vi fick iår. När bottnarna är kalla, lägg på ett lager lemoncurd och även ett lager vispad grädde
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Det fina huset har jag köpt på Lagerhaus. ca 15-16 normalstora cupcakes 100 g smör3/4 dl mjölk 1 1/2 dl rörsocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 msk marsanpulver2 1/2 dl mjöl ca1 dl mjölkchokladknappar från Odense Sätt ugn på 225 grader Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka Vispa ägg o socker lätt Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. 1 dl mjölkchokladknappar från Odense Sätt ugn på 225 grader Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka Vispa ägg o socker lätt Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.