I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Ojojoj, detta kan absolut vara den godaste vegetariska middag vi ätit hitintills, ja frågan är om det faktiskt inte är så Det är en vegetarisk variant av korv stroganoff som legat på vänt i en av våra sparamappar i datorn, det har legat där rätt så länge och det var ju dumt
Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Perfekt dag för en långpromenad, känns som det var en hel evighet sen det hände sist
Förra veckan slog sötsuget till rejält här hemma och efter att vi slagit ihop våra matlagningshuvuden fick vi till en riktig tiopoängare att stilla det med kan ni tro
Härom dagen gjorde jag något jag inte gjort på år. På riktigt, det var år sedan. Och nej, det var inte att träna även om den händelsen skulle få en skog av utropstecken efter sig
Då är det åter dags för jubileum här i vårt kök, det fjärde i raden. Inte riktigt klokt är det, redan 4 år har det gått sedan vi tog våra första staplande steg, slog upp portarna och bjöd in er till vårt kök
Hej fredag, hej stundande helg och hej på dej fredagsdrinken. Japp, idag tar vi minsann och blåser lite liv i fredagsdrinken här i köket och det gör vi med hjälp av Mors lille Olles favoritbär, blåbären
Nu har turen kommit till maten vi satte i oss på vår semester, och naturligtvis även dryckerna. Vi har nog aldrig ätit så varierat på någon resa tidigare, så många olika smaker och så många olika varianter på rätter
plockmat, fingermat, mingelmat eller bufférätter - kärt barn har många namn och här hemma varierar uttrycken ungefär lika mycket som det som bjuds gör, plick plock hette det nog sist
Nej nu har vi väl hållit er på halster tillräckligt länge, eller vad säger ni. Vi har ju en himmelsk efterrätt att bjuda er på, den där som vi hintade om i vårt förra inlägg
Vi ligger i startgroparna inför stundande helg redan nu och bjuder idag på en fantastiskt god pastarätt som vi kände kunde passa fint till middag på alla hjärtans dag
Så börjar det trilla in kataloger med sommarkläder i brevlådan nu, men på något konstigt vis känns dagarna man kan använda shorts och kortärmat väldigt långt bort, undrar just varför
En bit fetaost som du antingen lagar till i ugnen eller på grillen, det är ett otroligt smidigt och superenkelt sätt att få till ett gott grilltillbehör eller vegetarisk alternativ till det grillade
Har du hängt med i vårt kök ett tag så vet du säkert att vi (speciellt herr M) är väldigt förtjust i att laga mat med nya tekniker och apparater, det är ett intresse som Håkan haft länge
Flankstek. har ni käkat det någon gång. Det är en styckningsdetalj från kon där det mesta av fettet och senorna har tagits bort så det är en bit magert kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.