Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Låt hjortgrytan koka under lock på låg värme. Servera hjortgrytan med valfria tillbehör. 750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad
Bryn hjortköttet i bitar i en stekgryta, helst gjutjärn. Tillsätt övriga ingredienser i lagoma bitar, men spara grädden, vitpeppar, Paprikapulver, Chorizoslantar, och Persilja till slutet
Ta ut hjortgrytan ur ugnen och tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och lingon. Koka upp två liter vatten med pepparkorn, 2 tsk salt, kryddor och timjankvistar
Bryn hjortköttet tillsammans med löken, rotfrukterna, vitlöken och kryddorna i en gjutjärnsgryta. Slår på rödvinet och balsamicovinägern och reducera ned till hälften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.