1-2 dl
hjortronsylt (med hög bärhalt).Är det få bär i sylten så koka egen sylt eller kompott med fler bär, så det inte blir en sås av alltihop. Då kokar man bara upp hjortron tillsammans med socker och smakar av så det blir så sött man vill ha det. Ungefär 4 dl hjortron till 1 dl socker om jag ska höfta lite).
Att hjortron och choklad skulle funka bra ihop var väl ingen överraskning kanske. Är lite sur över att jag inte kom på att testa det själv innan jag hittade det här receptet
Ingredienser. 4-5 äpplen eller motsvarande mängd rabarber eller hjortron (funkar även med hallon och Jordgubbar)75 g smör eller margarin½ dl socker2 tsk Kanel3 dl havregrynGör så här
Recept. Gäst. sön, 2013-08-25 11. 55. 30min. (0). Sätt ugnen på 225-250°Smält smöret. Pensla alla formar med smöret och häll genast ströbröd i och snurra runt
. Ännu ett av Leilas recept, denna gång en cobbler, alltså en sockerkakspaj. Har ett väldigt baksug idag, tyvärr är jag inte i mitt eget kök och då blir man ju lite begränsad och saknar sina grejer
Smöra kanterna på en sockerkaksform. Lägg smöret och farinsockret i sockerkaksformen. Ställ in i ugnen tills smöret och farinsockret smält, ta ut formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.