Täck med vatten och koka upp under lock. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja ochsedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön ochsedan flingsalt efter smak. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Tillsätt oljan först droppvis ochsedan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Salt och peppar. Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat
Entrecôten bara jag saltade och pepprade och grillade sedan i en grillpanna. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Jimmy är ju välbekant för många svenskar sedan flera år genom sin blogg Livin’-La-Vida-Low-Carb och även Low-Carb Cruise i Karibien, som jag var med på i våras
Tillsätt sedan alla andra ingredienser, smaka dig fram. Det blir alltid en liten dyrare shopping om man själv springer in medan lillgrabben och Anna sitter och äter i bilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.