Homemade ketchup
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g passerade tomater
  • 15 st röda tomater
  • 1150 g fänkål
  • 11 st gul lök
  • 12 st pressade vitlöksklyftor
  • 13 msk tomatpuré
  • 10,5 dl socker
  • 10,5 dl ättika, 12%
  • 1 Röd chili efter smak och styrka:)
  • 10,5 dl färsk basilikablad, hacka dem
  • 10,5 msk färsk riven ingefära
  • 1 salt och nymalen svartpepparHacka fänkål, vitlök och gul lök. Fräs i olivolja i en tjockbottnad gryta tills det fått lite lite färg. Häll på hackade tomater och alla övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 30 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Sila allt så det blir en slät ketchup. Ett tips är att spara det du silar bort, ät det till lite kött eller använd det till en bolognese. Häll upp i väl rengjord burk eller flaska. Låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.