1 salt
och nymalen svartpepparHacka fänkål, vitlök och gul lök. Fräs i olivolja i en tjockbottnad gryta tills det fått lite lite färg. Häll på hackade tomater och alla övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 30 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Sila allt så det blir en slät ketchup. Ett tips är att spara det du silar bort, ät det till lite kött eller använd det till en bolognese. Häll upp i väl rengjord burk eller flaska. Låt svalna.
Med utgångspunkt i Tarek Taylors recept så gjorde jag därför ketchup på egenodlade tomater idag. Blev jättegott och känns fantastiskt bra att ha i kylskåpet när "ketchupbehovet" kommer nästa gång
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Ingredienser Portioner. 10 3 dl crème fraiche 3 dl majonnäs 6 msk dijonsenap 3 vitlöksklyftor 3 msk finskuren persilja 2 msk torkad dragon 3 krm socker 3 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
Chilisås och ketchup är i matfabrikanternas fall långt från LCHF och Paleo. Jag har testat flera olika hemgjorda varianter, här hittar du en kryddig ketchup och här en chilisås från min kokbok Grillmat LCHF
This post became on Instagram one of my most liked posts. Crazy to think of, yet, I didn’t want to post it on the blog since I didn’t take proper pictures
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.