4 900 g fast potatis 1 rödlök ca 600 g benfri fläskkarré 1 msk smör eller margarin 1 tsk maizena majsstärkelse 1 dl matlagningsgrädde 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1 msk soja 1 rött äpple salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Tänd grillen och vänta in en perfekt glödbädd. Mortla pepparna och blanda med honungen. Tillsätt riven vitlök samt fint hackad rosmarin och blanda runt
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Börja med att marinera köttet och sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Rosta valnötter genom att lägga dem i en het stekpanna utan olja och sväng runt dem tills de börjar få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.