Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostad potatis och apelsinsås. Jösses vilken långkörarmeny, Feber och elände gör ju att man liksom tappar lusten att göra någon nytta alls, men den som väntar på något gott
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Vildsvinsytterfilé med bönwok och mos på ugnsrostad potatis 1. vildsvinsytterfilé, bit (600 g). 4 person(er) Ingredienser 1 vildsvinsytterfilé, bit (600 g) 1 msk smör Tamarindglaze
Ingredienser till krämen0,5 dl cashewnötter1 dl vattenEn halv pressad citronZesten av en hel citron (ytterskalet)TimjanSaltMycket svartpepparIngredienser till rätten2 morötter2 palsternackor1 kålrot1 rot av en broccoli (andra rotfrukter går lika bra)5 msk olivolja3 msk kallpressad, mörk honung2-3 msk rosmarin, helst färsk men det går bra med torkad3 pressade vitlöksklyftorLite shoyuSalt och svartpepparSå här gör duSkär alla rotfrukter i stavar och blanda med resten av ingredienserna
Tisdag 6 januari 2015. Vi fortsätter beta av vår nyårsmeny som utlovat och nu är vi framme vid självaste huvudrätten som var lite av det vildare slaget
Helstekt timjans- och honungsglacerad fläskytterfilé. Till den här rätten använder jag mig av en styckningsdetalj som blivit en av de vanligast i detaljhandeln
500 g vildsvinsytterfilé eller karré. 500 g vildsvinsytterfilé eller karré. Så ja, då känner vi igen det skånska höstvädret igen, himlen är mulen och det blåser, en perfekt dag för att packa undan alla sommarkläder och plocka fram höstens garderob
Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.