Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Jag fyllde ett gäng med en röra på färskost och svart (fermenterad) vitlök och de blev så goda att jag riktigt längtar efter att göra ett gäng snart igen
Jag fortsätter med ännu en rödbetsrätt. Här sötar vi rödbetorna lätt med honung och ger dem lite kryddstark vitpepparsmak och serverar med grillad halloumi
En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig och osten i sig mycket mättande. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.