Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackadeolivolja salt svartpeppar, nymald. Salladssås1 romansallad 3 msk kapris 2 msk dijonsenap 1 kruka färsk basilika 0,5 kruka färsk persilja 1 klyfta vitlök 3 msk sherryvinäger 2 dl olivolja salt. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Tillsätt salt, pepparkorn, vitlöksklyftor, lök och rotfrukter, och koka upp. Lammet köpte jag i höstas från våra Rasbogrannar Kristina och Torsten Örde på Örby gård, och laddade frysen med
Lägg ner rotfrukternai det kokande vattnet och stäng av plattan, låt stå i fem minuter. Värm en stekpanna medlite fett iriktigt het, och bryn fläskfiléskivorna
Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilikai landet att smaksätta med
Lägg ner fläskfiléntillsammansmed bacon och löken. Strimla bacon. Smaka av med salt och peppar. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfriredning och häll ner i grytan igen
Det som sker med den i ugnen tillsammansmed andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.