Idag ville jag ha lunch som lagade sig själv då jag hade lite syning att ta itu med. Lite svårt att hitta ett svenskt crockpot-recept på kycklinggryta var det så turligt nog är jag med i en facebookgrupp för crockpot
servera med ris och sallad. Recept. Camilla Mellquist. mån, 2013-08-19 14. 27. 3h 0min. (1). Lägg i dom tinade kycklingklubborna i slow cookern och lägg på purjolöken som du delat lite grovt
Hacka tomat, gurka, sallad och purjolök och blanda i en skål tillsammans med majsen. Skär auberginen i skivor och lägg i en ugnsfast form, droppa på lite honung och krydda med salt och peppar
visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar. Fredag innebär ju dessutom att snart har ännu en vecka gått, och just nu närmar vi oss andra advent med andra ord
Börja med kycklingen. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja
11 msk Sichuanpeppar. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut. 1Kasta sichuanpepparn men låt den nu mycket aromatiska oljan vara kvar. 1Medan haricots verts steker, skär ingefära i tunna stavar
Citron- och honungskyckling. Men då är man inte låst vid spisen hela tiden utan kan ägna sig åt annat medan maten står i ugnen (själv han jag med både att dammsuga och vika lite tvätt)
Jag tyckte att det blev väldigt fräscht med all citron och med honungen som gav lite sötma. Riv i citronskalet och krydda med salt och lite svartpeppar
Medsichuanpeppar av bra kvalitet så blir detta mycket gott. Ännu ett exempel på tillagningsmetoden qiang - att woka något i enolja där man först stekt torkad chili och sichuanpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.