Receptet på dessa lättbakade, goda grahamslimpor kommer från 'Vår kokbok'. I degen ingår det mjölk, men eftersom vi hade slut på mjölk så bytte jag ut den mot vatten och mjölkpulver istället
Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Dessa frallor bakar du på ca 15 minuter, så de kan du överraska familjen med helt spontant utan att gå upp i okristlig bagartid på morgonen
8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Jag var lite sugen på ett gott bröd att rosta så jag bakade dessa extra goda formbröd. Egentligen har jag inte tid att baka, eftersom vi håller på att packa inför flytten, men jag har ändå lite svårt för att låta bli degbunkarna
Vänskapsbröd är väl ett trevligt namn på ett bröd, eller hur. Receptet fick jag för ca tio år sedan av en arbetskamrat på min dåvarande arbetsplats och jag har bakat det regelbundet ända sedan dess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.