10,5 tsk
torkad timjanSätt ugnen på 175 grader. Skölj och putsa potatisen eller skala den om den har fult skal. Dela den i halvor och sedan varje halva i tre klyftor. Lägg potatisen i en långpanna. Skala och skär morot i grova bitar. Skala vitlöksklyftorna. Skala och dela löken i halvor eller fjärdedelar. Blanda potatis, morot, vitlök och lök med olja, honung, timjan, salt och svartpeppar i långpannan. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills den är mjuk och har fin färg. Ta ut efter halva tiden och vänd runt. Ta ut potatisen och peta loss klyftorna från botten med en stekspade samt lägg upp på fat eller skål till servering.
Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 1salt, pepparBlanda den kokta potatisen, salladslök och rädisor i en skål. 1Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
potatis. 1potatis morötter palsternacka rödbetor röd lök vitlök olivolja saltSkala potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och morötter och palsternacka i skivor eller i ca 1 cm breda strimlor av lagom längd
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.