Det har nämligen varit rena rama Lönneberga idyllen i köket i dag med korvtillverkning, bakning och som grädde på moset så har det även gjorts leverpastej
Som jag berättat om tidigare är jag med i en "receptlek" som heter "Skicka vidare". Det går ut på att man först och främst anmäler sitt intresse, sedan görs en lista upp där den som står överst på listan börjar med att skicka ett recept till den som står andren på listan
LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
I sin senaste bok, Liver Rescue av Anthony William aka Medical Medium, skriver han att de flesta av våra hälsoproblem stammar från en lever som är trött och överbelastade av virus, toxiner, tungmetaller etc
Ujuj vad jag är dålig på att blogga ber så hemskt mkt om ursäkt för det. Men håller på att trassla in en ny medicin och jag ibland går det upp och ibland platt fall
Lägg levern i mjölk i några timmar. Ta upp levern och skär den i strimlor. Stek levern i resten av margarinet, sänk temperaturen och låt det bli genomstekt
Dottern vaknade med över 40 graders feber i morse och ligger mest nerbäddad i soffan. Jag passar på att testa ett recept som jag fick av min kollega förra veckan
Vänd leverskivorna i vetemjöl som kryddats med salt och svartpeppar. Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
Idag börjar Ankis semester och för Håkan är det sista arbetsdagen, härligt med lite ledighet. Men vädret är väl inte något vidare för att vara "semesterväder", regnet har fallit mesta delen av dagen så det har mest blivit inomhussysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.