Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt
Garnera med skivad rödlök och gräslöksstrån. Till varmrätt grillade vi fläskfilé och till detta hade vi färskpotatis på spett och fetaoströra, samt sallad
Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Men, poängen med den här utläggningen och den här rätten är egentligen inte att snacka om att du borde grilla så ofta som möjligt – nej snarare är det att försöka få in i huvudet på fler att man borde grilla så många olika saker som möjligt
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Vi grillade fläskkött och åt med en grekisk sallad och en tzatziki. Igår blandade jag paprikapulver och ett paprikapulver på rökt paprikamed kryddorna på bilden nedan
Börja med marinaden. Pensla steken med marinaden. Servera gärna med tzatziki. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.