13 dl
vatten1 Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor. 2 Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat. 3 Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept. Vetetortillas: 1 Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg. 2 Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.
grön sparris. 1smördeg (ca 250 g). 1mjuk getost t ex chevreau. 1ägg. 1sesamfrön1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Knipsa bort den grova änden av sparrisarna
Det här receptet har allt jag kan tänka mig. Har ni någonsin testat tabbouleh. Denna sallad är baserad på färsk persilja, couscous, tomat, lök, olja, citron och kryddor
Huevosrancheros, uovo in purgatorio eller ägg i skärselden – kärt barn har många namn. Jag gillar att kalla rätten för huevosrancheros för tillfället att läspa lite mysigt, så som spanjorer gör
Det finnes säkert 1000 recept på huevosrancheros, här är mitt. Dagar som startar med het chili, mexikanska vibbar och nypressad grapejuice blir bra dagar
HuevosRancheros. Huevos Rancheras. //Malin HuevosRancheros. Det här är en riktigt lättlagad vegetarisk maträtt som passar perfekt en lite halvstressig vardagskväll med ett kylskåp som kanske inte innehåller allt man hade önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.