Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt. Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt
Säkert har smaken en hel del att göra med upphovsmannen till receptet, det är nämligen den gamle räven Leif Mannerström som delat med sej av receptet i en av hans kokböcker "Husmanskonst"
Redan i mellandagarna invigde jag den ena, Mannerströms Husmanskonst. I kväll har vi ätit fisk enligt veckomatsedeln men blev inte riktigt den rätt jag hade tänkt från början
Receptet är taget direkt från Leif Mannerströms kokbok som jag tror heter Husmanskonst. Medans jag knåpar på mitt såhärgårdetmedhälsan-inlägg så får ni hålla tillgodo med lite goda recept
Leif Mannerströms "Husmanskonst" och valt ut recept. Sommarlovet närmar sig sitt slut och då finns det all anledning att unna sig goda middagar för att pigga upp stämningen
Förut har jag alltid lagat makaronipudding enligt grundreceptet i Vår Kokbok, men sedan Mannerströms kokbok Husmanskonst intog mitt kök så är det hans recept som inspirerar
Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Jag som annars föredrar pytt i panna som inte är gräddstuvad, tyckte faktiskt att denna var riktigt god
Och när man följer Leif Mannerströms recept från Husmanskonst kan det liksom inte gå fel. Hösten är här och med den kommer suget efter rårörda lingon, smörstekt svamp, härliga äppelkakor och mustiga grytor
Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Enkelt att göra och väldigt gott. Hoppade över sherryn, känns onödigt att köpa en flaska som bara kommer bli stående sen
Nedan recept är inspirerat av ett recept från Leif Mannerströms kokbok Husmanskonst. Jag gillar verkligen Mannerströms matlagning men hans uppfattning om hur stor en portion mat är kan man tycka vad man vill om (jag korrigerade till vad jag anser vara normalt intag utan risk för totalt matkoma)
Receptet kommer från Leif Mannerströms kokbok Husmanskonst. Jag har inte ätit så mycket korv sedan jag började dra ner på kolhydraterna men faktum är att en sån här gratinerad falukorv inte är helt fel LCHF-mat ändå
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok "Husmanskonst" och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär
Enligt receptet i Mannerströms kokbok "Husmanskonst" ska biffarna serveras med stekta ägg ovanpå. Det är väl bara Mannerström som kan göra en klassiker snäppet bättre
Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
Leif Mannerströms Husmanskonst och Sara Begners Saras kök. Husmanskonst har jag tittat i förut och jag är lite sugen på att ha en "husmansdag" i veckan för att klara av de klassiska recepten en efter ett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.