Huvudrätten bestod av dubbelmarinerad quornfilé, ljuvligt gott var det. Ja hela desserten var perfekt och var inte alls sådär mättande som vissa efterrätter annars kan vara
En väldigt söt och god historia. Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Efterrätten skall vara ca 1-2 minuter i ugnen i 250 grader, eller tills marängen blir litet brun
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Hallon, mango, apelsin och banan i lämpliga bitar, blandas i en ugnsform. Innehållet kan givetvis varieras men jag rekommenderar att ha både frukt och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.