Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Till dagens smidiga filmjölksbröd eller hälsobröd som Helena kallar det
Man kan göra den i rund form med och skära i tårtbitar. Nu svämmar våra vinbärsbuskar över av vinbär. Så igår bakade jag denna kladdigt goda vinbärskaka
Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. Kokos och svarta vinbär är gott ihop. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. 2 dl svarta vinbär
Hacka mandeln mycket grovt och blanda ihop med alla de andra torra ingredienserna i en skål. Detta superenkla och goda hälsobröd får bli mitt bidrag till MÅNADENS SÖTSAK som i februari månad har temat FRUKOST
Inga artificiella färger, smaker eller konserveringsmedel, bara helt underbar frukt och den mängd extra sötma som du väljer (behövs bara om du använder lite sura bär- eller fruktsorter)
Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp). Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke
Självklart är filmjölkslimpan ett gott och nyttigt alternativ där man kan laborera med smaker och olika mjölsorter och det är ju så enkla att röra ihop utan jäsning, bara skjuts in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.