Det har länge stått på minatt-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter. Det känns väldigtroligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt
Jag harexperimenteratlitei köket. Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispadeihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Jag harblivit med surdeg. Idag börjar den STORA utmaningen. Överallt är det levainbröd och surdegsbullar och jag börjar blir en riktig anhängare, även om detta harvarit en trend i ett par år nu
Jag har försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Inga sötsaker förutom på helgen. Bara äta chokladmousse som godsak på helgen. Har ju aldrig ens tyckt om det och endast druckit det i syfte att intebli sugen på något gott och för att ha något att göra och för att det är litesällskapligt att dricka
ett blivande bord av gamla brädbitar från källarn. Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma tillanvändning, när jag nån dag ijuni frågade om jag skulle köra på tippen
Lite ha jag ju faktiskt gjort så det kommer att komma liteinlägg här framöver, tillhelgen får ni bland annat läsa om efterrätterna som jag gjorde på nyår, bättre sent än aldrig heter det ju
Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.