Många är utan anledning rädda för att använda tryckkokare. Förr var tryckkokarna otympliga åbäken. Idagfinns moderna tryckkokare med hög prestanda och idiotsäkrasäkerhetsventiler och de är trycktestade
Nog är det så att jag har gått ner migi surdegsträsket. Efter att ha bakat Leilas surdegsbaguetter ett par gånger (den trogne Leila-läsaren vet att det är inte helt genuina surdegsbaguetter, då grunden sätts på jäst), har jag tagitmig modet att sätta en riktig surdegsgrund
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts ini ugnen
I dag kör vividarei vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Vi försöker variera våta måltider så mycket som möjligt. utifrån vad som är rimligt och möjligt att genomföra utan, att det blir alltför ambitiöst och arbetsamt
Så är det snart fredag igen, julkonsert står på schemat och middag på stan med mamma och tjejerna. Andra advent på söndag och nu går det fort till jul, ska ställa in granen jättetidigti år, villhinna njuta av den när vi är hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.