Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har under de senaste dagarna experimenterat för att ta fram en grunddeg för småkakor
Häll äggvitornai en torr och fettfrivispskål. Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Vispatill ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken
Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält. Tillsätt resten av ingredienserna. kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljusvariant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Vispa äggulorna, ägget och strösockret till en ljusgulpösig smet. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
Vispa med elvisptill en ljus och fluffig smet. Smält smör i en kastrull på svag värme. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna imindrebitar) och rör då och då så att chokladen smälter
Receptet lånades från Receptfavoriter. Bästa lchf-pannkakan hittills. Använde som mjölk Arlas ekologiska lantmjölk (tidigare kallades den väl gammaldags mjölk
Mät upp smör och vit choklad som bryts ibitari en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.