Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Varken bubbel eller raketer och heller inte pizza idag som så många andra. Allt har sin tid men det är ändå det lilla som gör att man är glad och lycklig oavsett om det är nyårsafton eller vardag
På senare år har grönsakerna kommit att bli mer och mer framträdande och i år testar jag en ny sallad, svartkålssallad med äpple och parmesan och till den en nygammal bekant, saffranshummusen
Jag tycker lavendelsmaken blev lite för tunn så nästa gång tar jag nog lite mer fast det får å andra sidan inte bli för mycket så den tar överhand heller
Detta är helt klart årets julsång här hemma i lilla huset om ni frågar mig. Den där härliga segheten som endast kolasnittar kan ha och så den där alldeles lagom saffranssmaken
Kläder ska i första hand vara varma och sköna i vårt mörka kalla klimat. Nästa gång blir det med lite socker i och lite jäst eller bakpulver och framför allt mindre salt
Jag spacklade tårtan med chokladsmörkräm och så täckte jag den med marsipan och sugarpaste. Tårtor. Som vanligt hade jag två fyllningar, och denna gång blev det färdigköpt jordgubbssylt och mjölkchokladmousse
Jag har försökt flirta med min rababerplantor denna vår, för de har sannerligen vuxit blygsamt. Till och med min fläderbuske och jag som läste att de inte äter fläder, pah
Här om dagen gjorde jag västerbottenknäcke med lin och sesamfrön som stått på tork till idag. Jag får koppla upp CTG kurvor, tolka dom, leta efter fosterljud, ta lite prover, blodtryck och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.