Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idagblevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Utav dettablevdet en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Idag var det extra kul, jag provade mina nya underlägg i skinn, tyckte själv att detblev jättebra. Idag blir det musslor till förrätt, har inte det så ofta men nu var jag sugen på musslor så fick det bli
Stek ett smakprov och krydda mera sen om det behövs. Det är såna gånger jag är tacksam över köttfärs. Eftersom helgen skulle vara fylld av bakning och kalas hade jag bestämt mej för att ha enkel matlagning
Dagens middag fick bli en vanlig hederlig köttgryta, både jag och gubben blev sugen på älggryta. Jo det är för att receptet kommer från just min kompis marie ochdet är väl typ hundra år sedan som jag fick detoch en favorit blevdet här hemma
Visst är det vackert när löven skiftar färg ochdet är mysigt att sitta inne med levande ljus och allt det där men det räcker inte för att bota den obligatoriska höstdeppen som jag drabbas av varje år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.