Därför harjag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Inte idag dock. Jaghar en Brillat Savarin som börjar mogna och en onödigt god bit färsk Pecorino som jag hör ropa på mig från köket
Idag är det ju kladdkakans dag och då måste man ju göra en riktigt god kladdkaka för att fira det =) Jag funderade ett tag på att göra kladdkakemuffins eller en vit kladdkaka men till slut bestämde jag mig för att göra en klassisk kladdkaka och den blev jättegod som vanligt =) Åt dessutom kladdkaka redan på förmiddagen idag på fåfängan när vi åt brunch där och den var också god fast chokladtårtan som de hade för några år sen var ännu godare
Charlotte Gawell. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter. Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt
Nu ska jag åka och köpa sushi och lämna till tjejerna som jobbar på SATS hela dagen. Veckan som gått har varit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Jaghar experimenterat lite i köket. Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så harjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.