10,5 dl
flytande honungSätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
1 Skala
och mosa bananerna.
1 Blanda
de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
1 Häll
ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
1 Ta
ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.
Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka. Då är detta det perfekta brödet. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens. Tillsätt äggvitor, hackad mozzarella, linfrö och salt och blanda runt till smidig smet
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.