För att V skulle orka vara med i processen hela vägen från degsättning och fram till de färdiga munkarna, valde jag att göra en enklare variant med bakpulver istället för jäst
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Den kommer man liksom aldrig ifrån. Så - ta dig tiden att baka en egen. Så sparkar vi i gång underbara maj med en schwarzwaldtårta, som också får bli det första receptet som månadens bakbloggare hos Baka
Jag har ingen råsaftcentrifug men kör alla ingredienser i min mixer och silar sedan genom en silduk. Ett perfekt sätt att göra egen juice utan råsaftcentrifug, helt enkelt
Salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärning och låt det sjuda en stund. Hacka löken och svetta den i en stekpanna med olja utan att löken får färg
Jag färgar min vita t-shirt rosa av rabarbersaft och mina svarta jeans har efter köksbestyren och flyttlådorna färgats rosagrå i något slags kamouflerande mönster
Lättast, och roligast, är att använda sig av slå-tekniken för att få ut kärnorna (såhär) men watch ändå out for skvätt utifall att du inte vill ha ett rödprickigt kök
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
Det var svårt att åka till jobbet idag, Akilles var på sitt allra kramigaste humör och vi hade frukostmys i soffan en lång stund innan jag masade mig iväg
-)När jag provsmakade fördes min tankar direkt tillbaka till min barndoms semestrar i Grekland då man efter middagarna fick en efterrätt bestående av en halv kokosnöt fylld med söt, krämig och iskall kokosglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.