1 Tillbehör:Halvera
kycklingfiléerna på mitten. Värm smör i en stekpanna och lägg i kycklingfiléerna. Stek dem hastigt på ganska hög värme så de får lite yta. Salta, peppra och strö över grillkrydda. Lägg sedan av dem samt eventuell köttsaft på ett fat.Kärna ur och hacka paprikan. Hacka gul lök, strimla sellerin och finhacka vitlöksklyftorna.Värm en skvätt olja och en klick smör i stekpannan. Lägg i paprika, gul lök, selleri och vitlök. Låt allt mjukna på knapp medelvärme. Salta och peppra, slå på sweet chilisås och strö över chiliflakes, curry, rökt paprikapulver och malda nejlikor.Lägg tillbaka kycklingfiléerna och slå på köttsaften. Häll i grädde och vatten. Låt allt puttra ihop i några minuter tills kycklingen fått en innertemperatur på 70°C och grädden blivit lite tjockare. Servera med kokt ris och en enkel sallad.
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Indisktrismed citron och jordnötter . Med två torkade chilifrukter blir riset rätt så starkt så minska ner på chili om du ska kombinera med fler starka rätter
Servera grytan medris och vitkål. Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.