Indisk currykyckling med ris
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • salt, peppar, grillkrydda
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja + smör till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 –2 tsk chiliflakes (om man gillar hetta)
  • 2 tsk gul curry
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 1,5 krm malda nejlikor
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 13 dl basmatiris
  • 1 Tillbehör:Halvera kycklingfiléerna på mitten. Värm smör i en stekpanna och lägg i kycklingfiléerna. Stek dem hastigt på ganska hög värme så de får lite yta. Salta, peppra och strö över grillkrydda. Lägg sedan av dem samt eventuell köttsaft på ett fat.Kärna ur och hacka paprikan. Hacka gul lök, strimla sellerin och finhacka vitlöksklyftorna.Värm en skvätt olja och en klick smör i stekpannan. Lägg i paprika, gul lök, selleri och vitlök. Låt allt mjukna på knapp medelvärme. Salta och peppra, slå på sweet chilisås och strö över chiliflakes, curry, rökt paprikapulver och malda nejlikor.Lägg tillbaka kycklingfiléerna och slå på köttsaften. Häll i grädde och vatten. Låt allt puttra ihop i några minuter tills kycklingen fått en innertemperatur på 70°C och grädden blivit lite tjockare. Servera med kokt ris och en enkel sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.