Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme. 12 dl rödalinser. 1600 g blandfärs 1 msk rapsolja 0,5 purjolök, grovstrimlad 3 vitlöksklyftor, finhackade 100 g torkade aprikoser, grovhackad 1 msk curry (vanlig eller stark) 1 krm malen kardemumma 1 förp kokosmjölk 2 dl rödalinser. 1Serveras med grönsallad kokt ris Naanbröd, evHetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta
Jag måste bara dela med mig av någonting jag mer eller mindre lever på. Jag hade ärligt talat aldrig ätit det, vad jag vet i alla fall, och det är rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Ja, det är kanske inte autentiskt indiskt detta, då rätten är gjord på nötfärs. Jag serverade den med ris och en klick rysk yoghurt, men om du har tid att göra chapatibröd och en god raita, så blir det givetvis ännu bättre
Tillsätt rödalinser och lättmjölk. Smaka av med salt och peppar. 4 portioner1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade2 morötter, tärnade2-3 potatisar, tärnade2 tsk riven färsk ingefära1 msk olja½ tsk cayennepeppar1 tsk gurkmeja1 tsk malen spiskummin1 tsk stött kardemumma1 tsk kanel1, 2 liter vatten3 hönsbuljongtärningar1 dl rödalinser2 dl lättmjölk1 stor kycklingfilé, skuren i småbitarca 100 g färsk blomkål, i mindre bitar150 g bladspenat, fryst, tinad och urvattnad3/4 dl russin½ dl kokos, rostad i torr stekpannasalt, pepparFräs grönsakerna i lite olja någon minut. 1 dl rödalinser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.