1 kg
högrev, eller märgpipa plus ben (från stut eller ungko)
1,5 l
vatten
1 st
stor gul lök, eller 1 purjolök
2-3 st
morötter
2 st
palsternackor
1 st
liten rotselleri
2 tsk
salt
10 st
vitpepparkorn
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
2 st
morötter
1 st
rotselleri
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
8 dl
buljong från köttkoket
1-2 dl
vispgrädde
ev. salt
4 msk
pepparrot, riven
hackad persilja
nykokt potatis
finriven pepparrot
Buljong1,5 l vatten 1 st stor gul lök, eller 1 purjolök 2-3 st morötter 2 st palsternackor 1 st liten rotselleri 2 tsk salt 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 st kryddnejlikor
Till andra kokningen2 st morötter 2 st palsternackor 1 st rotselleri
Sås2 msk smör 2 msk vetemjöl 8 dl buljong från köttkoket 1-2 dl vispgrädde ev. salt 4 msk pepparrot, riven
Till servering hackad persilja nykokt potatis finriven pepparrot
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I söndags gjorde jag pepparrotskött till middag. Var jättelänge sen jag gjorde det och på lördag hittade jag en jättefin bit högrev på affären och kom på att jag minsann skulle koka pepparrotskött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.