Börja med att koka upp vattnet och låt sedan svalna en stund. Ingefära ska ju vara bra för att mota bort förkylningar så därför började jag googla på ingefärsdryckoch hittade en del olika alternativ
En grön smoothie till frukost är en perfekt start på dagen, och eftersom det är fredag och det nalkas festligheter och skumpa passar en smoothie med örter, citrusoch ingefära bra som renar och rensar
Mixa ihop citrussaften, morötterna och filen i en mixer (eller med stavmixer). Trevlig och nyttig drink till frukostbordet, med smak av morötter och lime
ta ur citrushalvorna, tillsätt kycklingköttet, koka upp och smaka av med mer salt om det behövs. Genom att kombinera kött med baljväxter (bönor, linser, ärtor) så får man nyttiga, näringsrika och proteinrika måltider med lågt GI-värde
Klappa in ganska rikligt med salt och peppar på kycklingens skinn. Skär citrusfrukterna i skivor och lägg runt kycklingen, gärna så att de ligger lite mot
Vuxna chokladbollar med smak av Nutella, kaffe ocharrak. Dessa chokladbollar är en grymt god kombination av Delicato och dammsugare, med andra ord en riktig smakrik chokladboll
Rör ner honung i lagen och stoppa ner två påsar Earl grey-te. 1 förp Abba 5-minutersill, filéer 2 påsar Earl grey 1-2 msk honung 0,5 silverlök 10 svartpepparkorn 1 citron, skalet 0,5 grapefrukt, skalet Häll över lagen från sillförpackningen i en skål
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Ingefärsmarmelad med vanilj ochcitrus. Frisk, syrlig och uppiggande marmelad med ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Jag ville baka något somrigt, och efter en stunds fundering och letande i skåpen kombinerade jag ljusa tårtbottnar medcitrusmarinerad kiwi, och citronsmörkräm med ingefära, för att slutligen täcka tårtan med röd gelé med smak av hallon, och strö mandelspån över
Dela glassen i mindre bitar och varva med grädde, kvarg och maränger. Garnera med jordgubbar. Blanda mjölk, socker och kakao till chokladsåsen i en kastrull, koka under omrörning ca 2 min. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.