Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör och curry till den fått fin färg. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök och kärna ur och dela paprikorna i små bitar
Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan. Hacka (för hand eller med beredare) mandel, hasselnötter och cashewnötter grovt och häll i en stor och vid skål
Man tar fyra hönökakor. Lägger två mot varandra på ett fat. Sen gör man en blandning av 2 hackade ägg, 2 burkar matjessill som finhackats, ca 1,5 dm purjolök (finhackad), 2 dl crème fraiche, 2 dl vispad grädde samt finklippt dill
Bred smör på Polarbrödet. Koka äggen. Hacka äggen. Finfördela 1 burk anjovisfileer. Blanda ihop creme fraiche, hackade ägg, anjovis, dill, socker, salt och senap
Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Idag MÅSTE jag bara dela med mig av ett recept som en vän tipsade om på FB (Hej Ingela H. ). Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Nu har leken skicka vidare gått runt ett varv. Det har varit en kul resa att se vad alla skickat vidare till nästa och vi borde absolut starta en ny runda snart
Som jag berättat om tidigare är jag med i en "receptlek" som heter "Skicka vidare". Det går ut på att man först och främst anmäler sitt intresse, sedan görs en lista upp där den som står överst på listan börjar med att skicka ett recept till den som står andren på listan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.